Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Portugal
Порто и мадера се веројатно најпознатите производи на винарите од Португалија, па така овие две сорти "зајакнати" вина станале синоним за самата земја. Во оваа интересна и разновидна земја, се произведуваат многубројни локални сорти, како: турига насионал, турига францеза, бага, тинта негра, тинта рориж, малвазија фина, малвазија дорада, алфрушеро и други. Дуоро (Duoro) е област во северниот дел од Португалија, од каде доаѓа прочуеното порто, но исто така и други ароматични црвени и бели вина. Сограпе (Sogrape) е најголемата и секако една од најдобрите компании за производство и продажба на вино од овој регион, и тоа не само во Португалија. Нивниот најпознат производ е Матеуш Розе (Mateus rose), едно од најпродаваните вина во светот.

 

PORTO FERREIRA RUBY Beira
Wine Code: 904
Type: sweet red
Region: Portugal
alcohol 19,5%    volume 750ml     pack 6
Price: 875 den    Packet Price: 5000 den
Bottles:     Packets:
 

PORTO FERREIRA TAWNY Beira
Wine Code: 908
Type: strong red dry
Region: Portugal
alcohol 19,5%    volume 750ml     pack 6
Price: 875 den    Packet Price: 5000 den
Bottles:     Packets:
 

PORTO FERREIRA BRANCO Beira
Wine Code: 909
Type: sweet white
Region: Portugal
alcohol 19,5%    volume 750ml     pack 6
Price: 875 den    Packet Price: 5000 den
Bottles:     Packets:
 

LATE BOTTLED VINTAGE PORTO 1999 Beira
Wine Code: 910
Type: sweet red
Region: Portugal
alcohol 20,5%    volume 750ml     pack 6
Price: 1555 den    Packet Price: 8850 den
Bottles:     Packets: