Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Chile
Шпанските мисионери прво ги посадиле лозјата во Чиле, на почетокот на 16ти век. Врстата Vitis vinifera си најде одлични климатски услови во Чиле, едно од малкуте места во светот каде што грозјето може да се одгледува без кроење, како и каде лозјата никогаш не се третирани од филоксера, инсекти кои ги уништија виновите лози насекаде низ Европа при крајот на 19ти век. Во 1979, Miguel Torres Carbo побара мала винарија во Curico. Овие денови, кога многу интернационални компании купуваат лозја во Чиле, или се интересираат за Чилеанските вина, Torres се горди што се првата странска компанија која инвестирала и се посветила на овој рај. Нивната работа постојано се зголемува во големина, и сега опфаќаат околу 400 хектари во Чилеанскиот централен дел.

 

SANTA DIGNA SAUVIGNON BLANC 2004 Curico - Miguel TORRES
Wine Code: 251
Type: strong dry white
Region: Chile
alcohol 13,5%    volume 750ml     pack 12
Price: 585 den    Packet Price: 6320 den
Bottles:     Packets:
 

SANTA DIGNA CHARDONNAY 2006 Curico - Miguel TORRES
Wine Code: 252
Type: strong dry white
Region: Chile
alcohol 13,5%    volume 750ml     pack 12
Price: 585 den    Packet Price: 6320 den
Bottles:     Packets:
 

SANTA DIGNA CABERNET SAUVIGNON 2004 Curico - Miguel TORRES
Wine Code: 253
Type: strong red dry
Region: Chile
alcohol 13,5%    volume 750ml     pack 12
Price: 685 den    Packet Price: 7400 den
Bottles:     Packets:
 

SANTA DIGNA MERLOT 2006 Curico - Miguel TORRES
Wine Code: 254
Type: strong red dry
Region: Chile
alcohol 13,5%    volume 750ml     pack 12
Price: 685 den    Packet Price: 7400 den
Bottles:     Packets: