Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Slovenia
Областа Горишка брда се наоѓа во северозападниот дел на Словенија, на самата граница со Италија, т.е. со познатата винска област Фриули. Самиот Шчурек, производител чиишто вина се наоѓаат во понудата на Вин Арт, има десетина хектари лозје на италијанската страна од Брда, што го претставува поголемиот дел од неговиот имот. Неговата годишна продукција од околу 60000 високо квалитетни вина се состои од повеќе сорти бели и црвени вина со заедничка карактеристика - свежи, а сепак моќни и полни, со богатство од ароми и структури како резултат од чувањето во дабови буриња.

 

Scurek   SIVI PINOT  2003 Goriska Brda
Wine Code: 351
Type: strong dry white
Region: Slovenia
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Price: 390 den    Packet Price: 2250 den
Bottles:     Packets:
 

Scurek   CHARDONNAY  2003 Goriska Brda
Wine Code: 353
Type: strong dry white
Region: Slovenia
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Price: 390 den    Packet Price: 2250 den
Bottles:     Packets:
 

Scurek  RUMENA REBULA  2003 Goriska Brda
Wine Code: 354
Type: strong dry white
Region: Slovenia
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Price: 390 den    Packet Price: 2250 den
Bottles:     Packets:
 

Scurek  MEDANSKI TOKAJ  2003 Goriska Brda
Wine Code: 355
Type: strong dry white
Region: Slovenia
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Price: 390 den    Packet Price: 2250 den
Bottles:     Packets:
 

Scurek CABERNET SAUVIGNON  2002 Goriska Brda
Wine Code: 356
Type: strong red dry
Region: Slovenia
alcohol 12,5%    volume 750ml     pack 6
Price: 390 den    Packet Price: 2250 den
Bottles:     Packets:
 

Scurek MERLOT  2002 Goriska Brda
Wine Code: 357
Type: strong red dry
Region: Slovenia
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Price: 390 den    Packet Price: 2250 den
Bottles:     Packets:
 

1 2