Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
France
Вака широкото претставување на Франција секако се должи на огромниот удел и високото реноме што оваа земја го има во светското производство на вино. И покрај тоа што денес речиси не постои област во светот каде не се одгледува винова лоза, француското вино, со својата вековна традиција на категоризација и строго контролираното потекло и квалитет, сеуште претставува синоним за добро вино.

 

BLANK DE NOIRS Cremant de Bourgogne A.O.C
Wine Code: 808
Type: sparkling white
Region: France
alcohol 12%    volume 750ml     pack 6
Price: 975 den    Packet Price: 5555 den
Bottles:     Packets:
 

ROSE Cremant de Bourgogne A.O.C
Wine Code: 810
Type: sparkling rose
Region: France
alcohol 12%    volume 750ml     pack 6
Price: 975 den    Packet Price: 5555 den
Bottles:     Packets:
 

GRAND CRU BLANCHOT La Chablissiene , Chablis , Bourgogne
Wine Code: 814
Type: strong dry white
Region: France
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Price: 3740 den    Packet Price: 21320 den
Bottles:     Packets:
 

Buxy MONTAGNY 1er Cru Cuvee Special 2007 Bourgogne A.O.C
Wine Code: 817
Type: strong dry white
Region: France
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Price: 1190 den    Packet Price: 6790 den
Bottles:     Packets:
 

Buxy PASSETOUTGRAIN 2007 Bourgogne A.O.C
Wine Code: 819
Type: light red dry
Region: France
alcohol 12,5%    volume 750ml     pack 6
Price: 670 den    Packet Price: 3820 den
Bottles:     Packets:
 

Buxy PINOT NOIRE Grande Reserve 2007 Bourgogne A.O.C
Wine Code: 820
Type: light red dry
Region: France
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Price: 840 den    Packet Price: 4790 den
Bottles:     Packets:
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9