Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Словенија
 
Областа Горишка брда се наоѓа во северозападниот дел на Словенија, на самата граница со Италија, т.е. со познатата винска област Фриули. Самиот Шчурек, производител чиишто вина се наоѓаат во понудата на Вин Арт, има десетина хектари лозје на италијанската страна од Брда, што го претставува поголемиот дел од неговиот имот. Неговата годишна продукција од околу 60000 високо квалитетни вина се состои од повеќе сорти бели и црвени вина со заедничка карактеристика - свежи, а сепак моќни и полни, со богатство од ароми и структури како резултат од чувањето во дабови буриња.

 

Шчурек  БЕЛИ  ПИНО  2003 Горишка Брда
Код на вино: 352
Тип: силно суво бело
Регион: Словенија
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Цена: 390 ден    Цена на пакет: 2250 ден
Шишиња:     Пакети:
 

1 2