Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Португалија
 
Порто и мадера се веројатно најпознатите производи на винарите од Португалија, па така овие две сорти "зајакнати" вина станале синоним за самата земја. Во оваа интересна и разновидна земја, се произведуваат многубројни локални сорти, како: турига насионал, турига францеза, бага, тинта негра, тинта рориж, малвазија фина, малвазија дорада, алфрушеро и други. Дуоро (Duoro) е област во северниот дел од Португалија, од каде доаѓа прочуеното порто, но исто така и други ароматични црвени и бели вина. Сограпе (Sogrape) е најголемата и секако една од најдобрите компании за производство и продажба на вино од овој регион, и тоа не само во Португалија. Нивниот најпознат производ е Матеуш Розе (Mateus rose), едно од најпродаваните вина во светот.

 

Порто Фереира Руби Беира
Код на вино: 904
Тип: слатко црвено
Регион: Португалија
alcohol 19,5%    volume 750ml     pack 6
Цена: 875 ден    Цена на пакет: 5000 ден
Шишиња:     Пакети:
 

Порто Фереира Тауни Беира
Код на вино: 908
Тип: силно суво црвено
Регион: Португалија
alcohol 19,5%    volume 750ml     pack 6
Цена: 875 ден    Цена на пакет: 5000 ден
Шишиња:     Пакети:
 

Порто Фереира бело Беира
Код на вино: 909
Тип: слатко бело
Регион: Португалија
alcohol 19,5%    volume 750ml     pack 6
Цена: 875 ден    Цена на пакет: 5000 ден
Шишиња:     Пакети:
 

ЛБВ Порто 1999 Беира
Код на вино: 910
Тип: слатко црвено
Регион: Португалија
alcohol 20,5%    volume 750ml     pack 6
Цена: 1555 ден    Цена на пакет: 8850 ден
Шишиња:     Пакети: