Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Италија
 
Виновата лоза е донесена во Италија од Грција пред повеќе од 3000 години. Но, и покрај долгата традиција, италијанските вина какви што ги знаеме денес се релативно млади, бидејќи значајните промени во односот спрема овој вид производство се случиле пред само неколку децении.

 

КАМПО АИ САСИ 2005 Росо ди Монталчино - Фрескобалди
Код на вино: 74
Тип: силно суво црвено
Регион: Италија
alcohol 13%    volume 750ml     pack 12
Цена: 750 ден    Цена на пакет: 8100 ден
Шишиња:     Пакети:
 

1 2 3 4