Дегустација

Повелете во винотеката Вин Арт каде во собата за дегустација секој работен ден од 14,00 до 18,00 ќе можете да пробате вина од Винарија ПОПОВ . . .
Насловна
Италија
 
Виновата лоза е донесена во Италија од Грција пред повеќе од 3000 години. Но, и покрај долгата традиција, италијанските вина какви што ги знаеме денес се релативно млади, бидејќи значајните промени во односот спрема овој вид производство се случиле пред само неколку децении.

 

Шардоне 2006 Граве дел Фриули
Код на вино: 53
Тип: лесно суво бело
Регион: Италија
alcohol 12,5%    volume 750ml     pack 6
Цена: 425 ден    Цена на пакет: 2425 ден
Шишиња:     Пакети:
 

НИПОЦАНО РИЗЕРВА 2004 Кјанти Руфина - Фрескобалди
Код на вино: 71
Тип: силно суво црвено
Регион: Италија
alcohol 13%    volume 750ml     pack 12
Цена: 1345 ден    Цена на пакет: 14500 ден
Шишиња:     Пакети:
 

КАСТЕЛЏОКОНДО 2001 Брунело ди Монталчино - Фрескобалди
Код на вино: 73
Тип: силно суво црвено
Регион: Италија
alcohol 14%    volume 750ml     pack 6
Цена: 3345 ден    Цена на пакет: 19050 ден
Шишиња:     Пакети:
 

КАСТИЉОНИ  2005 Кјанти - Фрескобалди
Код на вино: 75
Тип: силно суво црвено
Регион: Италија
alcohol 13%    volume 750ml     pack 12
Цена: 870 ден    Цена на пакет: 9400 ден
Шишиња:     Пакети:
 

ДАНЗАНТЕ Пино Гриџо 2003 Венеција - Фрескобалди
Код на вино: 76
Тип: силно суво бело
Регион: Италија
alcohol 12,5%    volume 750ml     pack 0
Цена: 0 ден    Цена на пакет: 0 ден
Шишиња:     Пакети:
 

ДАНЗАНТЕ Мерло 2005 Сицилија - Фрескобалди
Код на вино: 77
Тип: силно суво црвено
Регион: Италија
alcohol 13%    volume 750ml     pack 6
Цена: 695 ден    Цена на пакет: 3960 ден
Шишиња:     Пакети:
 

1 2 3 4